Transportul produselor refrigerate sau congelate este o sarcină importantă în industria alimentară și farmaceutică, iar izolarea termică a vehiculelor este esențială pentru menținerea temperaturii optime a încărcăturii pe toată durata transportului.

Izolarea termică auto este o tehnologie folosită pentru a proteja încărcătura de fluctuațiile de temperatură și pentru a menține produsele la temperatura necesară pe toată durata transportului. Este important să menționăm faptul că temperatura poate varia în funcție de condițiile meteo și de timpul necesar pentru a ajunge la destinație, motiv pentru care este important să se asigure o izolație termică adecvată pentru vehiculele de transport.


Pentru a asigura o izolație termică adecvată, se folosesc materiale special concepute pentru acest scop, cum ar fi spuma poliuretanică sau polistirenul expandat. Aceste materiale au o capacitate ridicată de izolare termică, ceea ce le face ideale pentru a proteja încărcătura de temperaturi extreme.
De asemenea, pentru a menține temperatura adecvată în timpul transportului, se utilizează și echipamente de refrigerare sau congelare, precum instalatiile de frig montate pe autovehicul (ex : SIsteme frigorifce Carrier , Zanotti etc . Aceste echipamente sunt alimentate de la bateriile vehiculului și sunt concepute pentru a menține temperatura optimă a încărcăturii în orice condiții.
Un alt factor important pentru a asigura o izolare termică adecvată este sigilarea corespunzătoare a vehiculului. Orice breșă sau gaură în caroserie poate permite aerului cald să intre în interiorul vehiculului, ceea ce ar putea afecta temperatura încărcăturii. Prin urmare, este important să se verifice și să se sigileze orice puncte vulnerabile ale vehiculului.

Printre avantajele izolării termice pentru transportul produselor refrigerate sau congelate se numără menținerea calității produselor și reducerea riscului de pierdere a valorii acestora. În plus, o izolare termică adecvată poate reduce costurile de energie și poate contribui la protejarea mediului înconjurător, prin reducerea consumului de combustibil.
În concluzie, izolarea termică auto este esențială pentru a menține temperatura optimă a produselor refrigerate sau congelate pe toată durata transportului. Utilizarea de materiale special concepute, echipamente de refrigerare sau congelare și sigilarea corespunzătoare a vehiculului sunt factori esențiali pentru a asigura o izolare termică adecvată.

Pentru orice informatii sau pentru programari va asteptam la sediul nostru din Satu Mare sau la numerele de telefon / email afisate mai jos

Program: L-V 8:00 – 17:00

Tipuri carosari :

Carosări Frigorifice Furgoane

Carosari frigorifice pentru produse refrigerate – congelate
Carosari frigorifice pentru produse cafetarie – gelaterie – ciocolaterie
Carosari frigorifice pentru produse legume-fructe
Carosari frigorifice pentru transport medicamente si produse farmaceutice
Carosari frigorifice pentru florarii

CAROSERII CU BOX

Caroserii cu box frigorific
Suprastructuri de tip box aluminiu
Suprastructuri cu platou / cu prelata
Suprastructuri de tip box usoare
Suprastructuri speciale

Transport funerar

Thermoisolatie AT Strong

Interior INOX sau din fibră de sticlă
Echipare frig pentru +18C grade
Versiune pe mai multe niveluri
Solutii speciale
Documentatie tehnica completa
Materiale potrivite pentru a fi lavabile si desinfectable
In conformitate cerintelor Legii privind transportul de cadavre

Pentru orice informatii sau pentru programari va asteptam la sediul nostru din Satu Mare sau la numerele de telefon / email afisate mai jos

Program: L-V 8:00 – 17:00